Går man längs den gamla banvallen, eller GCR-spåret, kan man stanna till vid det gamla stationsområdet i slutet på Kaninlandet, som har blivit en trevlig plats för lite vila och är en av byns turistattraktioner.

Stationshuset är borta men perrongen och lastbryggan finns kvar. Lägg märke till den vackert huggna stenen till perrongen.

Under första delen av 1900-talet var det inte lika självklart att äga en bil som det är nu. För att komma ut i naturen, eller in till staden, fick man ta tåget. Då kunde man åka ut till det vackra Torna Hällestad. Här fanns möjligheter att ströva i markerna och upptäcka den magiska Trollskogen. Kanske åt man den medhavda matsäcken, kanske var det fest och dans på Boklundens festplats.

Redan 1910 startade tågtrafiken. Tåget gick sträckan Dalby – Torna Hällestad – Harlösa – Bjärsjölagård. Persontrafiken lades ner igen 1955. Godstrafiken fanns kvar till 1982. Rälsen bröts upp och den gamla järnvägen är nu cykel-, vandrings- och ridväg. I oktober år 2010 firades det att järnvägen kom till Torna Hällestad för 100 år sedan. Inför firandet har området runt perrongen röjts fram och informationsskyltar har satts upp om järnvägshistorien i Torna Hällestad.

Adressen är Gamlegårdsvägen 18. Här finns också en av byns grillplatser.

Källa: Lunds kommun