NYHETER

SDS: (V) reagerar på KC Ranch-beslut

Sydsvenskan skriver:

Hanna Gunnarsson (V), ledamot i riksdagens försvarsutskott, kräver nu att utskottet ska kalla in Fortifikationsverket för att kunna rädda kvar KC Ranch på Revingehed.

– Det här är två verksamheter som är lika viktiga och som nu står mot varandra.

Sydsvenskans avslöjande om att KC Ranch, efter tre decennier på Revingehed, nu tvingas bort kom som en överraskning för Hanna Gunnarsson.

– Jag blev väldigt ledsen och upprörd, faktiskt, säger hon.

Gunnarsson är inte bara Vänsterpartiets talesperson i försvarsfrågor. Hon har också en ytterst lokal koppling till frågan, som bosatt i Revingeby och väl bekant med KC Ranch.

– Vi vet ju att övningarna blir fler och fler och att det är ganska tajt runt övningsfälten. Men jag hade faktiskt inte kunnat tänka mig att det skulle få de här effekterna på KC Ranch.

Hanna Gunnarsson agerande omedelbart på lördagsförmiddagen efter att ha sett nyheten.

– Jag har redan bett ordförande i utskottet, Peter Hultqvist (S), att kalla in Fortifikationsverket så att vi kan diskutera inte bara den här frågan utan också hur verksamheter och boende runt omkring övningsfälten ska kunna fortsätta, även om vi nu har en utbyggd försvarsmakt, med fler och större övningar och hårt tryck på övningsfälten.

Dela