NYHETER

Intensiv litterär vår i lanthandeln

Bims värld – Klassresan av bybon Kristina Sigunsdotter är en av böckerna som kommer att ha releaseparty på lanthandeln under våren.

Lanthandeln är arenan för ett påfallande intensivt och mångfacetterat litterärt program under våren. Det handlar både om författare bosatta i byn som släpper nytt, och om litterära middagar som lanthandeln arrangerar tillsammans med Hedlandet residens. (Platserna till middagarna är begränsade och måste förbokas.)

8 mars: Litterär middag med Ida Börjel, en av våra mest hyllade poeter. Under en kväll på lanthandeln presenterar hos sin senaste bok, Ringa hem, en dokumentärdikt som bygger på ryska soldaters telefonsamtal hem från frontlinjerna i Ukraina. Kl. 19-22.

21 mars: Releaseparty. Bybon Orest Lastow släpper Välden är min, den andra del i Petahertz-trilogin. Den beskrivs som en Sci-fi-deckare. Mingel, författarintervju och signering. Kl. 18-20.

31 mars: Boksläpp och After School, 12:30–15:30. Bybon och Augustprisvinnaren Kristina Sigunsdotter presenterar sin nya barnbok, Bims värld – Klassresan.

3 april: Boksläpp med bybon och professorn, Håkan Wallander. Hans bok Under olivträdet ger en djupare förståelse för hur den jord vi lever av behöver omhändertas för att fortsätta försörja oss på ett långsiktigt hållbart sätt. Kl. 18-20.

15 april: Litterär middag med Karolina Ramkvist. Samtalet utgår från hennes bok Bröd och mjölk (2022) där hon skriver om ensam flickas uppväxt fylld av doft, färg och smak. Det handlar om maten som lockar och skrämmer. Kl. 18-23.

Dela