NYHETER

1 km musik i Trollskogen

Ett tvärkonstnärligt koncept mellan konsert, performance och platsbaserad konst.

19 maj, 11.00-16.00, Trollskogen i Torna Hällestad. Start och mål parkeringen/busshållplatsen “Trollskogen Vresbokarna”. Kolla event på Facebook.

1 km musik är Malmömusikern Brita Björs produktion. Ett tvärkonstnärligt koncept mellan konsert, performance och platsbaserad konst. Ett långt notsystem, komponerat av Brita, breder ut sig längs en 1 km promenadslinga i Trollskogen, Torna Hällestad. Notsystemet hänger uppe 14-26 Maj för allmänheten att ta del av när det passar.

Program 19 maj:

11.00-13.00 PERFORMANCE
Fem professionella musiker släpps iväg en efter en, går längs med noten och spelar det som står på sina instrument. Publiken kan välja att följa med en specifik musiker hela vägen och därigenom få dennes solokonsert, eller plötsligt stanna och stå kvar i väntan på nästa tolkning, eller gå i förväg och ställa sig på ett och samma ställe för att se alla musiker passera. Det pågår löpande, där musikerna, efter att de “kommer i mål”, pausar lite innan de går en runda till.
“Som publik är det helt öppet och kravlöst hur man väljer att delta. Någon kanske vill gå en meter bakom en musiker för attuppleva det så nära som möjligt. Någon annan kanske vill hålla sig på avstånd och bara se allting hända. Det finns inga rätt eller fel”

13.00-16.00 ALLA FÅR VA MED!
Denna tid ordnas en mer interaktiv föreställning där allmänheten uppmuntras att ta med sitt instrument eller sin röst och tolka noterna som de vill. Bland annat kulturskolor, pensionärskörer, och amatörorkestrar har i förväg övat in delar av stycket för att komma och delta i verket.

Evenemanget är gratis. Projektet genomförs av Brita Björs Produktion, med stöd från Malmö Stad, Region Skåne och Kulturrådet. Läs mer på www.britabjors.se/1kmmusik

Dela