NYHETER

Lanthandeln satsar på livemusik i sommar

10 juni: Songs from the Swedish Badlands.

Succeföreställningen med texter av Kristina Lugn, Niko Röhlkes musik och Lennart Jähkel på sång kommer till Torna Hällestad. Tänk dig en smältdegel bestående av Svenska Akademin, Weeping Willows, Jägarna och Pistvakt.

Kristina Lugns texter skruvar upp countryns patetik och självömkan flera svarta varv. Niko Röhlkes musik leker med genrens figurer, och Lennart Jähkels sång är liksom ilsket förförisk.

Special Guests är Ormstaden. Josefin Ankarberg och Alexander Ohakas.

28 juni: Mathias Landæus Trio med Karl-Martin Almqvist.

På sitt nya album ”A Crisis of Perception” visar Landæus Trio återigen sin till synes ändlösa kreativitet och sitt tajta samspel. Få pianotrios har på samma gång en sådan bredd och ett så tydligt personligt uttryck.
Här finns både vildsint humor och bråddjup skönhet, allt framfört med teknisk briljans och en djup förståelses för jazzens innersta väsen. På scen kännetecknas trion av ett avslappnat förhållande till sitt material där det ges gott om utrymme för infall och nya vinklar.
Här gästas trion av den fenomenale saxofonisten Karl-Martin Almqvist – en av Sveriges främsta jazzmusiker. Samarbetet mellan Landaeus och Almqvist går tillbaka till tidigt 90-tal då de båda bodde i New York.

19 juli: Bloosblasters

Blues och rotmusik på skånska.

Efter fem års uppehåll, har nu det skånska kultbandet Bloosblasters återförenats och fortsätter således att vandra i Peps Persson fotspår genom att bjuda på tung, men glad blues på skånska [ny platta släpps under våren 2023].

Bloosblasters har samarbetat med Peps många gånger – både på scen och i studion. Exempelvis fixade han ett skivkontrakt med anrika Gazell Records år 2010, samt mixade, trixade och spelade orgel på bandets cd ”Fnitter och skratt”.

Bloosblasters har dessutom turnerat med den amerikanske blueslegenden Sam Myers men också varit kompband till bland andra Mats Ronander och Mikael Rickfors.

4 augusti: Emil Jensen

Med sina hyllade Sommarprat, Vinterprat och Tankar för dagen i Sveriges Radio, har Emil senaste åren turnerat med sina föreställningar för fullsatta hus genom hela landet, på allt ifrån Dramaten till Way out west, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr.

Emils liveframträdanden har beskrivits som just sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga berättelser, lyrik och komik. I sin helt egna blandning av humor och allvar tar han mellansnacket till en ny genre.

Mycket av låtarna och dikterna skrev Emil på Hedlandet bland bokarna i Torna-Hällestad och nu är han äntligen tillbaka där allt började och gör en exklusiv kväll på Lanthandeln.

Dela