NYHETER

Pris till Fokus Hällestad

Projektet Fokus Hällestad prisades på torsdagkvällen som bästa skånska landsbygdsprojekt i kategori Mötesplats/nätverk. Projektet presenterades under eftermiddagen av Per Lindström och Ola Mattisson på Leadergalan, som även gästades av landshövding Anneli Hulthén.

Juryns motivering:

Genom ett inkluderande arbetssätt har Fokus Hällestad skapat stort lokalt engagemang och lett till en gemensam vision baserat på byns styrkor och möjligheter. Projektet har förutom en stärkt gemenskap i byn även resulterat i en mängd ambitioner, förslag och idéer för att utveckla byn vidare och utvecklat ett traditionellt byalag till ett forum och samlande kraft för att föra arbetet vidare i dialog med kommunen och andra myndigheter.

Övriga nominerade i samma kategori var Askerödbygdens byförening, Gemensamhetsplats ”Byahus” (Södra Åby) och Träffpunkt Elfdalen (Klippan).

Varje leaderområde nominerade per kategori varsitt projekt som genomförts sedan 2014 (totalt 327 projekt). En jury har därefter valt ut vilka som gått vidare och slutligen vilka fem projekt som vunnit pris för Skånes bästa landsbygdsprojekt.

Alla projekt som beviljats stöd sedan 2014 i Skåne finns att läsa om på www.leaderskane.se.

Dela